NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag

08:00 – 17:00

Zaterdag

08:00 – 12:00

LOCATIE

Autobedrijf van Berkel Steenwijk
Roomweg 6
8334 NR Steenwijk

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag

08:00 – 17:00

Zaterdag

08:00 – 17:00

LOCATIE

Autobedrijf van Berkel
Roomweg 6
8334 NR Steenwijk

AUTOBEDRIJF VAN BERKEL IS UW BANDENSPECIALIST

ZOMERBANDEN

Is uw auto toe aan nieuwe zomerbanden? Bel, Whatsapp of mail ons voor een offerte of afspraak

4-SEIZOENEN BANDEN

Is uw auto toe aan nieuwe 4-seizoenenbanden? Bel, Whatsapp of mail ons voor een offerte of afspraak

WINTERBANDEN

Is uw auto toe aan nieuwe winterbanden? Bel, Whatsapp of mail ons voor een offerte of afspraak

ZOMERBANDEN WISSEL

Zomerbanden wisselen onder uw auto voor winterbanden? Wij balanceren uw winterbanden en plaatsen deze onder uw auto. Uw zomerbanden kunt u bij ons opslaan tegen een vergoeding of meenemen naar uw eigen huis.

WINTERBANDEN WISSEL

Winterbanden wisselen onder uw auto voor zomerbanden? Wij balanceren uw zomerbanden en plaatsen deze onder uw auto. Uw winterbanden kunt u bij ons opslaan tegen een vergoeding of meenemen naar uw eigen huis.

BANDEN BALANCEREN

Wij balanceren uw banden met professionele balanceer apparatuur van het merk Sice. Hiermee voorkomen we dat u de weg op gaat met een trillend stuur of snellere slijtage van uw banden. En dragen we dus samen bij aan een duurzamer milieu.

WINTERBANDEN

Bij lagere temperaturen rijdt u veiliger met winterbanden omdat deze gemaakt zijn van een zachtere rubbersoort en samen met de speciale inkepingen zorgen voor meer grip op de weg.

Bij 50 km/u staat u gemiddeld 28 meter eerder stil. Het standaard advies luidt “winterbanden onder de 7 graden Celsius.”

4-SEIZOENENBANDEN

Zoals de naam al zegt zijn deze banden een compromis tussen winter- én zomerbanden. Bij  temperaturen boven de 25 graden en lager dan -10 graden moet u rekening houden met mindere prestaties. Kijk goed naar uw wensen, laat u goed informeren. In principe mag u met 4-seizoenenbanden in de winter rijden in Duitsland (mits M+S+Alpine-aanduiding) en Oostenrijk (minimaal 4 mm profiel en M+S-aanduiding).

ZOMERBANDEN

Zomerbanden zijn onder de meeste auto’s gemonteerd en het beste verkrijgbaar in alle afmetingen.

Vanaf 7 graden Celsius zijn zomerbanden een goede keuze en vanaf 15 graden Celsius levert dit type band de meeste grip op het wegdek en verkort dus ook de remweg.  Een zomerband slijt minder snel en maakt minder lawaai.

BANDENWISSEL

Voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers is het wisselen van zomer- en winterbanden verstandig. Doordat de temperaturen de laatste jaren verschuiven is het moeilijk aan te geven wanneer u voor de bandenwissel een afspraak moet maken. U kunt kiezen de zomerbanden van de velg te halen en er winterbanden op te plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een set winterbanden met eigen velgen. In eerste instantie is dit duurder, maar u kunt dit vrij snel terugverdienen doordat het wisselen o.a. minder tijd vergt.

Bandenwisselweken bij Uw Bandenspecialist Van Berkel Steenwijk
Banden balanceermachine SICE S65E-C bij Uw Bandenspecialist Van Berkel Steenwijk

BALANCEREN BANDEN

Met de allernieuwste balanceerapparatuur wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt met plakken zink. De banden moeten 100% in balans zijn met het wiel. Bij de kleinste trilling in het stuur adviseren wij de balans te laten controleren omdat dit nooit vanzelf over gaat.

Banden balanceren is belangrijk voor de rij-veiligheid van u en andere weggebruikers.

ONZE AUTOBANDEN MERKEN