Autobedrijf Van Berkel weer terug in straatbeeld

STEENWIJK – Een vertrouwde naam is weer terug in Steenwijk: Autobedrijf Van Berkel. Na exact vijftien jaar prijkt de naam weer op een garagegevel. Was het vanaf 1995 vader Leo die voor het eerst de naam voerde, anno nu is het zoon Nick die het stokje heeft overgenomen. Dat wordt zaterdag 19 oktober gevierd met een open dag. Van 10.00-15.00 uur zijn alle belangstellenden welkom op het adres Roomweg 6 in Steenwijk.

De gloednieuwe eigenaar Nick rekent met een lachend gezicht gelijk al het volgend feest voor: in 2020 bestaat Autobedrijf Van Berkel 25 jaar… In het pand aan de Roomweg (links achter het zonnepanelenbedrijf BespaarPartner) had Nick al zijn aannemersbedrijf JSB in grond- en straatwerk. Vader Leo zat zich al een half jaar thuis te vervelen; zoon Nick zocht voor zijn wagenpark van dertien bedrijfsbusjes een adres voor onderhoud. Die twee werelden kwamen in augustus bij elkaar: toen werd besloten dat Nick ruimte zou vrijmaken voor een garage, waar Leo weer ‘onder de motorkap’ zou komen te staan. Nog geen twee maanden later was dat gerealiseerd. Er kwamen gloednieuwe, hypermoderne apparaten, zoals een brug die 5,5 ton kan hebben (sterk genoeg voor bedrijfswagens, campers, caravans en natuurlijk personenauto’s) en een apparaat voor bandenmontage en balanceren ,die bij wijze van spreken met een duim en wijsvinger bediend kunnen worden.

Beide apparaten hebben hun succesvolle vuurdoop al gehad. De eerste klanten hebben de nieuwe weg naar Autobedrijf Van Berkel weten te vinden. De Van Berkels beschikken uiteraard over een grote en tevreden klanten- en kennissenkring en Leo heeft natuurlijk een netwerk van tientallen jaren. Hij is binnen het bedrijf van zijn zoon verantwoordelijk voor de garage (‘hij is de specialist met de ervaren handen’), de balie en de receptie. De diensten waar Autobedrijf Van Berkel zich op gaat focussen zijn: banden, velgen, onderhoud, kleine beurt, grote beurt, APK-keuring, bandenwissel (het seizoen van de winterbanden breekt weer aan!). Het is de intentie van Nick om zijn ‘familiebedrijf’ te laten groeien. Hij is op zoek naar een andere, ruimere locatie; deze locatie is tijdelijk. Maar eerst willen zij zaterdag 19 oktober 2019 van 10.00 -15.00 uur alle belangstellenden kennis laten maken met het ‘nieuwe oude’ Autobedrijf Van Berkel aan de Roomweg 6 in Steenwijk. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje!