Tuk/Steenwijk – ‘Wij gaan verder met onze banden- en autoservice op een nieuwe locatie, namelijk Roomweg nummer 6 Steenwijk (achter het pand van Bespaarpartner)’, vertelt Nick van Berkel van Autobedrijf Van Berkel.

Nick van Berkel zet in zijn pand het bedrijf van zijn vader Leo – en met zijn vaders hulp – voort. De carrière van Leo van Berkel binnen de autowereld begint bij Autobedrijf Post de Fiat garage aan de Meppelerweg in Steenwijk. Na daar eerst een aantal jaren als monteur en verkoper/bedrijfsleider te hebben gewerkt nemen hij en zijn vrouw Marjon de zaak in februari 1995 over van de familie Post.

Al snel weten ze hun klantenbestand flink uit te breiden, mede door Leo zijn goede technische kennis van auto’s, maar natuurlijk ook door het harde werken en goede service aan de klant te verlenen. Het bedrijf staat erom bekend dat er goed werk tegen een eerlijke prijs wordt geleverd.

Vakgarage
Medio 2002 besluiten ze toch mede door de marktontwikkelingen het roer om te gooien en voor het universele kanaal te kiezen namelijk Vakgarage! Ook hier wisten de klanten goed de weg naartoe te vinden. De technische kennis werd mede door de diverse soorten auto’s die binnen kwamen nog verder uitgebreid, waardoor Leo echt bekend kwam te staan als een zeer kundige vakman. Verder werden de activiteiten uitgebreid met caravan- en camperonderhoud.

Nieuwe fenomeen winterbanden
Leo van Berkel: ‘In juni 2004 gingen we een samenwerking aan met Rijkmans-groep, die een nieuwe mede-eigenaar van Profile Tyrecenter zocht. Met Profile Tyrecenter kwam er weer extra kennis bij namelijk: banden en wielen, uitlijnen, balanceren. Het klantenbestand werd flink uitgebreid met het nieuwe fenomeen winterbanden.

Afscheid
In mei 2009 verhuisde het bedrijf naar het nieuwe pand van Opel Rijkmans aan Dolderweg 48. Daar kwam verandering in toen Auto Palace Groep de aandelen van het bedrijf in 2017 overnam van Opel Rijkmans. In 2019 ging het concept verder als Euro Repar Car Service Steenwijk met Leo van Berkel als bedrijfsleider. Leo: ‘Helaas pasten wij en deze nieuwe groep niet goed bij elkaar. We hebben in april 2019 afscheid van elkaar genomen.’

Nieuwe brug
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het bedrijf maakt in feite een doorstart onder de naam Autobedrijf Van Berkel. Nick van Berkel zet de werkzaamheden voort met hulp van zijn vader. Nick had al ruimte aan Roomweg 6 beschikbaar. Hier staat een splinternieuwe brug die liefst 5,5 ton kan tillen. Nick van Berkel: ‘Dus onder andere geschikt voor campers, caravans en bedrijfsauto’s, die we onderhouden.’

Uw Bandenspecialist
Ook staat er een volautomatisch bandendemontage-apparaat en een balanceermachine. Autobedrijf Van Berkel is UW Bandenspecialist, een concept van GoodYear/Dunlop. ‘Hierdoor kunnen we dezelfde scherpe tarieven en goede service bieden als de grote bandenketens. En leaserijders kunnen hier ook terecht, want elke leasemaatschappij accepteert levering door UW Bandenspecialist.’

Actie
De bandenwisselweken zijn weer van start gegaan. ‘Wij hebben als Goodyear/Dunlop dealer in deze periode een actie. De klant ontvangt namelijk tot € 40,- retour bij aankoop van banden en een Basic-fit Start pakket.’ De actievoorwaarden staan op www.autobedrijfvanberkel.nl.

Tijdelijk
De locatie is overigens tijdelijk. Nick van Berkel: ‘Er wordt nog volop gezocht naar een nieuwe locatie Op de tijdelijke locatie kunnen we al van dienst zijn met banden, velgen en reparatie en onderhoud van auto’s, campers en caravans.’ Zaterdag 19 oktober houdt Autobedrijf Van Berkel open dag. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 uur welkom om een kijkje te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.